Ако проектът за ремонта на ул. Граф Игнатиев и площадите

...
 Ако проектът за ремонта на ул. Граф Игнатиев и площадите
Коментари Харесай

Главният архитект на София: Проектът на Графа е известен от пет години, ще гоним всички до край

 Ако планът за ремонта на ул. " Граф Игнатиев " и площадите " Славейков " и пред храма " Свети Седмочисленици " не е изпълнен вярно, ще има наказания. Това разяснява в изявление за Нова тв основният проектант на София Здравко Здравков.
 Смях в обществените мрежи след гафа на Графа  ПГ 5 желае оставката на зам.-кмет поради ремонта на Графа
Винаги в един развой, когато се работи по един план, има неща, които се довършват в следствие. Ние, като възложител от Столична община, ще пожелаваме да има осъществяване на качеството. Ще гоним всички до край. Ще има финансови наказания, до момента в който крайният артикул не бъде изпълнен качествено, безапелационен е арх. Здравков. 

Той напомни, че планът е изработен след архитектурен конкурс, който е обсъждан някълко пъти. Компетентни хора са взели отношение по него и планът е подобен, какъвто е признат отпреди пет години. 

Аз моля, когато стане готовият артикул, да проведем още веднъж този диалог. Един артикул, който не е приключен, може да наподобява доста неприятно, разяснява той.

Отговорността е на всички тези хора по веригата. Ние като виновни пред жителите ще държим това да бъде приключено до край. По веригата иа проектанти, надзорници. Има неустойки за милиони, в случай че не се извърши качествено. Ще упорстват реонтът да бъде изпълнен по план.

По думите му на площада пред площада на " Свети седмочисленици " в началото е била планувана тоалетна, само че след забележки от Министерството на културата тази концепция е отпаднала. Здравков въпреки всичко ще упорства за построяването на тоалетна.

Има един площад в Копенхаген, оцветен в розово. Така че бих поспорил - планът е извънредно закостенял от позиция на цветове. На подобен цвят нормално изпъкват близките здания, изясни архитектът във връзка рецензиите за гранитните площи, сложени в парка пред храма.

По думите му резултатът " Уау " от един недовършен план, публикуван в обществените мрежи, може да бъде предстоящ. За това той счита, че би трябвало да бъде приключен един план в целокупност, с цел да се вършат оценки. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР